FIT — Pikajuoksija Lotta Kemppinen: ”Valitsen ruokani aina maun perusteella”
Julkaistu 16.1.2020 | FIT-Lehti
Pikajuoksija Lotta Kemppinen, 21, rakastaa ruokaa ja ruuanlaittoa. Ruokavaliovillityksiin hän ei kuitenkaan ole koskaan lähtenyt mukaan.
Olen aina suhtautunut ruokaan maku edellä: hyvänmakuinen ja herkullinen ruoka on parasta, mitä tiedän. Tykkään myös todella paljon laittaa ruokaa niin yksin kuin yhdessä poikaystäväni kanssa. Arkena teen yleensä helppoa, perushyvää ruokaa. Kun aikaa on enemmän, kokeilen innolla uusia reseptejä. Seuraan MasterChef-ohjelmaa ja yritän välillä tehdä yhtä hienoja annoksia. Lopputulos ei välttämättä ole aina niin onnistunut kuin ohjelmassa, mutta kokeiluja on silti aina hauska tehdä. Täytyy myös tunnustaa, että vaikka pidän ruoasta ja sen tekemisestä, en kuitenkaan tykkää yhtään kaupassa käymisestä. Olisi mahtavaa, jos kaikki tarvittavat raaka-aineet vain ilmestyisivät itsestään kaappeihin.
Opiskelen elintarvike- ja ravitsemustieteitä sekä elintarviketaloutta, mutta en koe tiedon määrän lisäävän tuskaa vaan tuovan pikemminkin uusia näkökulmia ravitsemukseen. Olen aina pitänyt sekä urheilusta että opiskelusta, ja koen että urheilu ja opiskelu tukevat hyvin toinen toisiaan. Samalla oppii ajanhallintaa, koska esimerkiksi esseen tekemiseen on mahdollista käyttää vain tietty aika treenien ja kisojen takia.
Vaikka olen urheilija, en laske kaloreita tai syö tiukan ruokavalion mukaisesti. Syön monipuolisesti, riittävästi ja tarpeeksi usein sekä valitsen ruokani aina maun perusteella. Ruokavaliooni kuuluvat myös herkut silloin, kun niitä tekee mieli. Ruokavaliovillityksistä en ole koskaan erityisesti innostunut, mutta luen niistä mielelläni ja kokeilen esimerkiksi uusia raaka-aineita. Kun nyhtökaurabuumi oli suurin, testasin nyhtökauraa itsekin ja tajusin, että voisin välillä syödä muutakin kuin lihaa ja kalaa. Olen todella iloinen siitä, että minulla ei ole mitään ruoka-aineallergioita ja voin syödä niin monipuolisesti, ettei minun tarvitse ottaa purkista kuin silloin tällöin magnesiumia ja talvisin D‑vitamiinia.